Крстаноски о реализацији буџета и инвестицијама до краја 2024. године

На 3. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, одржаној 27. септембра председник костолачке општине, Серџо Крстаноски говорио је о извршењу буџета за период од 01.01.2024. до 30.06.2024. године.

Према речима Крстаноског реализација буџета до 30. јуна 2024. износи 45,46 %. Од укупно 411.304.000,00 динара Градска општина Костолац имала је извршење од 186.973.000,00 динара.

Када резимирамо последњих четрнаест година, ово је највеће извршење буџета за шестомесечни период. Оно што посебно радује је повећање извршења са раздела Управе по питању капиталних инвестиција. Укупна планирана средства по основу капиталних улагања планирана су у износу од 95.702.000,00 динара, а реализована су у износу од 53.325.000,00 динара, односно 55,72%.

Поред тога Град Пожаревац је на територији Градске општине Костолац издвојио 50 милиона динара за летње одржавање путева и улица и до сада је завршено асфалтирање дванаест улица као и два паркинг простора.

Према речима Крстаноског капитални пројекти реализују се по предвиђеном плану. Завршена је 4. фаза топлификације села Острово, 40 милиона динара, и радови су сада усмерени према Печанском Дунавцу. Завршени су пројекти и добијена је дозвола за извођење радова на изградњи топлификационе мреже у неколико улица које немају грејање. Реч је о Карађорђевој улици у Костолцу (код Амана), као и Краља Петра – крак.

Завршена је реконструкција источне трибине стадиона „Бора Бека, постављено је 920 пвц столица, изведени су радови на замени и реконструкцији крова, као и адаптација помоћних просторија и канцеларија. У наредном периоду остаје само реконструкција атлетске стазе око терена.

Грађани градске општине Костолац и околних насеља више неће морати да путују у Пожаревац ради послова у вези са подношењем разних захтева Градској управи или Локалној пореској администрацији, информисањем, покретањем разних иницијатива, јер ће се то све обављати у новоопремљеном простору јединственог управног места у простору некадашње Беле поште. У те сврхе је опредељено око 7 милиона динара и 2,5 милиона за кречење и замену столарије на овом објекту. У току је и реконструкција јавног тоалета у кругу пијаце и у те сврхе опредељено је 2,2 милиона динара, истиче Крстаноски.

Градска општина Костолац брине и о нашим најмлађим суграђанима како би им обезбедили лепше и безбрижно одрастање. Реконструисана су сва игралишта која су била на бетонским подлогама. Завршени су радови на реконструкцији два нова дечија игралишта у насељу Колиште Николе Пашића 2 део и у улици 4. јула. Укупно девет игралишта сада је са новим справама, тартан подлогама, пењалицама, заштитним оградама, рефлекторима.

Поред наведеног у току су и су радови на реконструкцији дела Трудбеничке улице од укрштања са улицом Боже Димитријевића код хотела до укрштања са улицом Партизанском у дужини од 590 метара. Ребалансом 1 буџета за реконструкцију ове улице опредељено је 121 милион динара. Замењена је главна канализациона мрежа у дужини од 500 метара са прикључцима за бочне улице Војводе Мишића, 8. марта, Јадранске и Стевана Немање. Такође постављен је и туцаник као и ивичњаци. После замене комплетне водоводне и канализационе мреже уследиће асфалтирање улице са тротоарима и стазама за пешаке и бициклисте, рекао је Крстаноски.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!