Велико Градиште: Прва „Островачка фијакеријада“ окупила бројне љубитеље коња

Велики број љубитеља коња и коњичког спорта окупио се у суботу 21. септембра на првој „Островачкој фијакеријади“ у селу Острово надомак Великог Градишта. Манифестација је одржана у оквиру Островачке чорбијаде и Михољских сусрета села, а учествовало 12 фијакера са преко 25 коња.

Организатор манифестације Далибор Станковић истиче да се нада да ће манифестација постати традиционална и да ће у наредним годинама окупљати још већи број учесника и посетилаца. Према његовим речима ово није само спортско такмичење, већ прилика за очување традиције и културе везане за фијакере и коње. Присуствовало је више стотина гледалаца од најмлађих до најстаријих који су били одушевљени приказаним вештинама коњичког спорта.

Учесници су пристигли не само из Браничевског округа, већ и целе Србије са намером да са својим коњима остваре што бољи резултат. Организатор је најбољим фијакеристима доделио пехаре и признања а осталим такмичарима захвалнице за учешће. Након такмичења и доделе пехара за све госте, учеснике и њихове пратиоце припремљен је богат ручак.

Живописни амбијент, племените животиње и атрактивни фијакери допринели су да посетиоци на тренутак забораве ритам савременог живота и осете дух прошлих времена.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!