Чланови Удружења ликовних стваралаца “Спектар” учесници 10. Ликовне колоније у комплексу Равништарка

Споменик природе „Пећина Равништарка“ – општина Кучево, по десети пут је угостио ликовне уметнике и ствараоце у својој традиционалној Ликовној колонији. Колонија је трајала од 22.-25. августа, а на њој су поред бројних уметника из разних крајева Србије учествовали чланови Удружења ликовних стваралаца “Спектар” на челу са председницом Снежаном Милошевић. Према њеним речима Ликовна колонија „Равништарка 2024.“ представља јединствен и непоновљив доживљај, који су уметници преточили у слику.

Своје укупне импресије уметници су преточили у личне ликовне исказе, различитих индивидуалних рукописа, што се очигледно види у ликовним делима створеним у колонији. Технике којима су радили су: акрил, уље на платну, темпере, интарзија, восак, сецкани конци, истакла је Снежана Милошевић.

У оквиру колоније више десетине сликара из Новог Сада, Пирота, Ниша, Костолца, Пожаревца и наравно домаћини из Кучева били су у прилици да стварају најлепша уметничка дела. Организатор колоније је Туристичка организација „Кучево“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!