ОРФЕЈ НА ДУНАВУ, Међународни фестивал љубавне поезије од 23. до 25. августа 2024.године

У Градској општини Kостолац традиционално ће се одржати 13. Међународни фестивал љубавне поезије “Орфеј на Дунаву” од 23. до 25. августа 2024.године. Под покровитељством Градске општине Kостолац, фестивал организује KЉK “МАЈДАН” на челу са председницом-књижевницом Славицом Пејовић.

За програм су, поред председнице Kлуба, задужене професорка Магдалена Реџовић, потпредседница Kлуба и мср професорка, Ана Хранисављевић, заменица главног уредника часописа “МАЈДАН”
За учешће на овом, једном од највећих културних догађаја на нашим просторима у промовисању и очувању поезије, пријавило се преко сто песника из наше, и неколико страних држава-Туниса, Грчке, Португалије, Црне Горе, Републике Српске, Румуније.

Програм фестивала почиње у петак дочеком гостију, пријемом у Општини Пожаревац као и у разгледању културних знаменитости Града Пожаревца. Након тога гости ће обићи Градску општину Kостолац у којој ће се одвијати остатак програма.

У вечерњим сатима гости и домаћи аутори ће се представити у парку код фонтане у Kостолцу уз пригодан културно-уметнички програм.
У суботу је додела награда у Археолошком парку “Виминацијум” од 11 до 13 часова, а од 16 часова аутори песама представиће зборник “Свитања на Дунаву” у једном елитном ресторану у Kостолцу.
Недеља ће бити обележена свечаном литургијом у Цркви Светог Максима Исповедника у Kостолцу, а после ње програмом под називом “Уметност у тајни истине и љубави” који ће бити књижевно-духовног карактера.


Фестивал се затвара у недељу уметничким програмом “Под једном звездом” у Центру за културу у Пожаревцу у 20 часова. Ове године помоћ у организацији фестивала обавиће Удружење “Новотаријум” из Пожаревца.
Позивамо све љубитеље поезије да испрате програм фестивала и тако дају свој допринос очувању ове најлепше врсте уметности.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!