Пројекат „Моја Србија“: Приредба код спомен обележја палим борцима у ратовима деведесетих

У склопу пројекта „Моја Србија“ који реализује Психолошки центар Костолац у понедељак 5. августа у парку на Тргу братства и јединства одржана је приредба код Спомен обележја палим Костолчанима који су дали своје животе за нашу слободу и будућност.

Учесници пројекта „Моја Србија“ као и представници Градске општине Костолац положили су венце на Спомен-обележје палим борцима у отаџбинским ратовима од 1990. до 1999. године.

Том приликом присутнима су се обратили Оливера Хајровић, руководиоц Психолошког центра „Костолац“, координатор пројекта „Моја Србија“ и Ђорђе Бараксадић председник Удружења „Српски ратни ветерани Костолац“.

Костолац је кроз своју историју увек показивао снагу заједништва и солидарности. у најтежим временима наши људи су стајали раме уз раме бранећи оно што је најдрагоценије – слободу и мир. Драган Бауман, Драгиша Благојевић, Борис Дураковић, Горан Лазић, Драган Стаменковић, Драгослав Станић, Миодраг Стојимировић, Зоран Марковић, Лепомир Максић, Предраг Јовановић, Никола Јосић, и Предраг Игњатовић нису само уклесана имена у камен, они су очеви, синови, наша браћа и пријатељи. Нећемо и не смемо да их заборавимо.

Догађају су присуствовале породице палих бораца, представници Градске општине Костолац, учесници пројекта „Моја Србија“, чланови удружења Српски ратни ветерани Костолац, као и бројни грађани.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!