Градска општина Костолац: Пријем за учеснике пројекта „Моја Србија“

За учеснике пројекта „Моја Србија“ у понедељак, 5. августа приређен је пријем у Градској општини Костолац.

Учеснике су срдачно дочекали председник костолачке општине Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, заменица начелника Управе Градске општине Костолац Ивана Ђорђевић, чланица костолачког Већа Јелена Ридег, као и представници Канцеларије за младе.

Изузетно сам поносан на вас, јер на прави начин представљате Градску општину Костолац. Ви сада постајете покретачи и носиоци одговорности реализације величанствених идеја. Драго ми је јер је ваш пројекат усмерен ка развоју здравог патриотизма, националног поноса који у исто време уважава и припаднике свих других националности, као и свих вредности демократског друштва. Драга децо, будућност почиње са вама, истакао је председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски.

Присутнима је добродошлицу пожелела и председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек истакавши да ће Градска општина Костолац наставити да подржава пројекте и активности који доприносе ширењу патриотизма, родољубља и хуманости.

Психолог Оливера Хајровић, иначе, оснивач Удружења „Психолошки центар“ Костолац се том приликом захвалила Градској општини Костолац за покровитељство над пројектом „Моја Србија“.

Захваљујемо не само за овај пројекат, већ и за покровитељство на друга два пројекта „Избор најхуманијих матураната у Основној школи „Јован Цвијић“ у Костолцу и пројекат „Први кораци у новинарству“. Ваша помоћ нам омогућава да остваримо циљеве који су везани за усвајање корисних знања, развоја креативности, хуманости и патриотизма младих, а наше досадашње искуство је показало да ово истовремено подстиче младе да на активан начин развијају и испољавају љубав према Костолцу, и да изграђују зрео и одговоран однос према суграђанима и догађањима у локалној заједници.

Ове године пројекту „Моја Србија“ придружили су се и млади из Републике Српске из општина Гацко, Берковићи и Невесињља, који су у Костолац дошли у пратњи Александра Пуровића директора Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ из Гацка.

Иначе, „Психолошки центар“ реализује патриотски пројекат за младе „Моја Србија“, намењен едукацији и развоју свести младих о националној припадности,  уз уважавање припадника других националности и уз поштовање свих вредности демократског друштва, под покровитељством Градске општине Костолац, уз техничко-организациону  подршку Центра за културу „Костолац“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!