Млавски котлић 2024: Најбољу рибљу чорбу скувала је Сунчица Аћимовић из Дубравице

У четвртак 01. августа 2024. године на стадиону малих спортова у Старом Костолцу по петнаести пут, одржана је традиционална манифестација „Млавски котлић“.

Ове године учествовало је 129 такмичара из Ковина, Панчева, Вршца, Гаја, Беле Цркве, Банатског брестовца, Баваништа, Тополовника, Пожаревца, Костолца и других околних места.

У прелепом амбијенту и дружењу, ветар је ширио мирисе рибље чорбе и роштиља, а посетиоце манифестације је увесељавао бенд „Ноћ до подне“.

Жири је имао тежак посао јер је већи број чорби конкурисао за прво место, али су на крају, оцењивањем различитих карактеристика изабрали најбољу рибљу чорбу. Жири су чинили: Драган Ђорђевић, Драган Мушекић и Драгослав Марјановић.

најбољу рибљу чорбу на Млавском котлићу скувала је Сунчица Аћимовић из Дубравице

Прво место освојила је Сунчица Аћимовић из Дубравице, друго место Милорад Павловић из Брадарца, треће место Драган Милошевић из Пожаревца. Титулу најлепше куварице понела је Сенада Маринковић из Тополовника. Најмлађи учесник чорбаријаде била је Бачалановић Емилија из Старог Костолца, а најстарији такмичар био је Марков Ђура из Баваништа 1949. годиште.

(лево) друго место Милорад Павловић из Брадарца, (десно) треће место Драган Милошевић из Пожаревца

Манифестација добила јако велики круг пријатеља и нових посетилаца. Ове године припремљен је богат програм, током дана била је и лутрија, а главну награду печено прасе освојио је Горан Милановић из Пожаревца.

Манифестацију су посетили представници Града Пожаревца и Градске општине Костолац који су потврдили да ће наставити да подржавају овакве манифестације у сеоским срединама.

Манифестацију је обогатио ватромет, а затим је уследило општенародно весеље. Организатор манифестације је Месна заједница Стари Костолац, a покровитељи су Град Пожаревац и Градска општина Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!