Почело обележавање Дечије недеље у Костолцу

Манифестација Дечја недеља почeла је данас и трајаће до 13. октобра 2024. године, под слоганом Ја сам дете имам план: толеранција и љубав за сваки дан!

Поводом обележавања Дечије недеље данас је у просторијама Градске општине Костолац уприличен пријем за децу из вртића Предшколске установе „Љубица Вребалов“ Пожаревац – вртић „Мајски цвет“ Костолац, промовисањем дечијих права у локалној заједници.

-Градска општина Костолац с поносом обележава Дечију недељу, али је деци посвећена и брине за њихову будућност током целе године. Трудили смо се и трудимо се да Костолац буде град по мери деце. На томе радимо дуго година уназад и све што радимо на инфраструктури, све је намењено деци, поручио у сусрету са младим Костолчанима председник костолачке општине Серџо Крстаноски.

Уз председника Крстаноског малишане и њихове васпитаче дочекали су и заменица начелника Управе ГО Костолац Ивана Ђорђевић, заменик председника Градске општине Костолац Далибор Илић и чланица Већа Јелена Ридег.

Циљ обележавања Дечије недеље јесте скретање пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!