У току су радови на реконструкцији цркве у Острову

Градоначелник Пожаревца, Саша Павловић и председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски обишли су радове на реконструкцији Цркве Светог Георгија у селу Острову.

Храм у Острову је подигнут 1825. године и посвећен је Светом Великомученику Георгију. Импозантни иконостас израђен је 1841. године. Завршетком радова верници из Острова и околине имаће прилике да буду још поноснији на своју цркву која стоји на овом месту скоро два века„, истакао је Павловић.

Костолац је место сталног напретка, а у времену развоја и неке нове енергије потребно је још више водити рачуна о духовном миру и вери. Циљ је да цркве буду доведене на један виши ниво јер су то светиње којима свакако треба посветити већу пажњу. Црква у Острову ће добити некадашњи сјај, а мештани села не крију своје задовољство због обнове православног храма”, поручио је Крстаноски.

Том приликом Павловић и Крстаноски су нагласили да ће Град Пожаревац и Градска општина Костолац наставити да помажу развој црквених заједница као и до сада.

Радови на реконструкцији верског објекта у Острову изводе се на основу одобрених финансијских средстава из буџета града Пожаревца.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!