Концертом ансамбла „Libercuatro“ спуштена је завеса на овогодишњу манифестацију „Костолачко лето”

Концертом ансамбла који је одржан 31. августа на платоу испред спортске хале спуштена је завеса на овогодишњу манифестацију „Костолачко лето”.

Публици jе представљен програм „Неки нови танго“ базиран на савременим танго композицијама, али и познатим и вољеним композицијама из филмова Педра Алмодовара и Карлоса Сауре које су изведене у танго аранжманима.

Организатор манифестације је Центар за културу „Костолац“ а покровитељ Градска општина Костолац. Разноврсним културно спортским програмом од представа за децу и одрасле до концерата, затим пројекција филмова на отвореном, ликовних колонија, турнира у рукомету, баскету итд. „Костолачко лето 2024“ је у претходним месецима задовољило укусе свих генерација.

Током двоипомесечног трајања манифестације Костолчани су били у прилици да погледају квалитетне представе као што су „Не могу данас данас имам женске проблеме“ ,  „Музеј живих људи“ , „Лила кабаре“, и стенд ап вече Маријане Аранђеловић.

За наше најмлађе биле су органитоване дечије представе: „Весели кловнови“ , „ Астерикс и Обеликс“ и “Девојчица из шуме“ , а поред тога током лета  малишане су забављали и Чик трик мађионичари.  Такође приређене су и летње дечије радионице, биоскоп на отвореном као и бројне спортске анимације.

Што се тиче концерата приређени су: концерт фолклора  „Од вечерас ништа на Ш“ којим је отворено Костолачко лето, концерт Бубашваба бенда, Корок фест, као и концерт оркестра Гвардија.

Гурманско забавни садржаји били су најпосећенији, посебно Млавски котлић у Старом Костолцу, Костолачки и Печански котлић, као и Госпојинско прело у Кленовнику. Поред тога организовене су ликовне  колоније удружења УЛУК „Спектар“ и Удружења „Кевро“ затим ликовне радионице, Фестивал хумора и сатире,  Орфеј на Дунаву, Дунавска регата и друго.

Поред културних и забавних догађаја „Костолачко лето“ обележили су и бројни спортски догађаји: турнири у баскету, шаху и рукомету.

У оквиру „Kостолачког лета“ бројним манифестацијама, не само у Kостолцу, него и у осталим насељима наше општине, Центар за културу је настојао да обогати дневне и вечерње садржаје свим генерацијама.

В.д. директора Центра за културу „Костолац“ Драган Николић се у име ове Установе захвалио свим нашим суграђанима на великом одзиву током трајања Костолачког лета, што значи да су задовољени сви укуси. Такође захвалио се и свим установама и удружењима које делују на територији наше општине на доброј сарадњи, јер само заједничким снагама могу да допринесу квалитетном развоју културе, спорта и уметности. Посебно је изразио захвалност Градској општини Kостолац и Граду Пожаревцу који увек пружају подршку у остваривању свих визија и планова тима Центра за културу „Костолац“.

Он је додао да у наредном периоду предстоји доста догађаја, пре свега обележавање Дечије недеље, Костолачког полумаратона и Новембарских дана културе, док ће крај године односно месец децембар бити резервисан за наше најмлађе суграђане.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!