Обавештење УГООИР Kостолац: Једнодневни излет: Манастир Манасија, Ресавска пећина, водопад Велики бук (Лисине), парк макета најважнијих српских средњовековних манастира у Деспотовцу

Удружење „Градскa општинскa организацијa инвалида рада Kостолац“, обавештава све своје чланове и оне који то желе да постану, да ће се у четвртак, 19.09.2024. године организовати једнодневни излет који обухвата обилазак манастира Манасија, обилазак Ресавске пећине и Лисинских водопада, као и посету парку макета најважнијих српских средњовековних манастира у Деспотовцу.

Моле се сви заинтересовани да се јаве лично у просторијама Удружења у улици Вељка Дугошевића број 9, сваког радног дана од 9 до 12 часова, најкасније до 10. септембра.

Крените са нама у обилазак средњовековног манастира Манасије – задужбине и гробног места једног од најважнијих српских средњовековних владара – деспота Стефана.

Потом следи обилазак Ресавске пећине – истражите једну од најинтересантнијих и најстаријих пећина у Србији, стару више од 80 милиона година. Сазнајте шта је то пећински пољубац.

Након Ресавске пећине следи обилазак једног од најлепших водопада Србије – што је Велики бук (Лисине). У непосредној близини водопада налазе се прелепи ресторани са баштама направљеним на самим слаповима водопада, окружени пашњацима, богатом шумом, рибњаком са калифорнијском пастрмком, мини зоо вртом. Уживајте у шуму водопада и окусите локалне специјалитете. 

Тура се завршава посетом Парка минијатура. Ова јединствена туристичка понуда, не само општине Деспотовац, већ и целе Србије, поседује макете средњовековних српских манастира, израђених у размери 1:17 у односу на објекте у стварној величини.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!