Одржан 7. Фестивал цвећа

У Костолцу је 18. маја одржан 7. Фестивал цвећа, који је окупио око 40 излагача саксијског и баштенског цвећа целе Србије.

На самом почетку присутнима се обратио в.д. директора Центра за културу Костолац, Драган Николић, а потом је манифестацију отворио члан Већа Градске општине Костолац, Рајко Пејовић.

Костолац је био обојен шаренилом цвећа захваљујући фестивалу, који је свакако једна од најлепших манифестација, која се одржава у нашем граду.  Жири кога су чинили члан Већа Градске општине Костолац Рајко Пејовић, заменица начелника Управе Градске општине Костолац, Ивана Ђорђевић и Лазар Ђуровић мастер инжењер пејзажне архитектуре имао је тежак задатак. Прво место освојио је Драган Стаменковић – Расадник „Лебанац“ из Лучице, друго место припало је Расаднику из Крушевца – Ивица Ивановић, а треће место заузео је Марко Живуловић из Раче Крагујевачке.

За прва три места обезбеђене су новчане награде и бесплатно учешће на Фестивалу цвећа наредне године, а за остале учеснике Захвалнице.

Награде су најбољима уручили председник ГО Костолац Серџо Крстаноски, заменица начелника Управе Градске општине Костолац, Ивана Ђорђевић и члан Већа Градске општине Костолац, Рајко Пејовић.

Најлепши штанд – Расадник „Лебанац“ из Лучице

Поред штандова са цвећем били су и штандови „Пчелињи дарови – Живковић“, „Веверко“ (медени крем Петка), „Луша мед“, Удружење „Од књиге до душе“ и Удружење Градска општинска организација инвалида рада Костолац које је иложило ручне радове.

Фестивал цвећа је организовао Центар за културу Костолац под покровитељством Градске општине Костолац. Спонзори манифестације били су: VD SYSTEM – Пожаревац, продавница „ЛАВ“ Пожаревац и ресторан пицерија „Галија“ Костолац.

У културно уметничком програму наступили су: Културно уметничко друштво Костолац – Први ансамбл и Аљоша Марјановић, вокални солиста и гитариста из Костолца.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!