У Костолцу успешно реализован 15. традиционални турнир у рукомету на песку

На отвореним теренима Спортско-рекреативног центра „Топољар” у суботу 27.јула, одржан је турнир у рукомету на песку у женској конкуренцији. На самом почетку присутне је поздравио председник ЖРК „Рудар” Миле Благојевић пожелевши екипама пуно успеха на турниру.

Петнаести традиционални турнир у рукомету на песку је отворила чланица Већа ГО Костолац Јелена Ридег, ресорно задужена за спорт, културу, образовање, здравство и туризам, која је по завршетку турнира заједно са председником ЖРК „Рудар” Милетом Благојевићем најбољим екипама и појединцима доделила пехаре и медаље.

Турнир је својим присуством подржао в.д. директора Центра за културу Костолац Драган Николић пожелевши гостима добродошлицу са жељом да понесу лепе успомене из Костолца.

Турнир је врло успешно организован уз учешће 9 женских екипа сврстаних у две категорије: сениорке и млађе селекције са преко 100 учесница. Поред Kостолца учествују екипе из Пожаревца, Умчара и Тополе.

У категорији сениорки прво место освојила је екипа ЖРК „Умчари”друго место заузела је екипа ЖРК Рудар„, а треће место припало је ЖРК „Немањић 1”. Најбољи  голман била је Секулић Јована  ЖРК „Рудар”, за најбољег играча проглашена је Симоновић Анастасија ЖРК „Немањић“ , док је најбољи стрелац турнира била Душић Теодора.

Турнир у рукомету на песку за млађе категорије освојила је екипа ЖРК „Умчари”. На другом месту нашла се екипа ЖРК „Рудар”, а на трећем  ЖРК „Колибри”. За најбољег голмана проглашена је Јовановић Милица ЖРК „Колибри”, најбоља играчица  била је Недељковић Емилија ЖРК „Умчари“, док је за најбољег стрелца  млађих категорија проглашена  Стојановић Исидора ЖРК „Рудар”.

На крају турнира испред Рукометног савеза централне Србије присутне је поздравио Дамир Ђорђевић, национални судија. Он је том приликом уручио ЖРК „Рудар“ скроман поклон у виду рукометних лопти.

Турнир је одржан  оквиру манифестације „Костолачко  лето 2024” . Организатор је Центар за културу „Костолац” у сарадњи са ЖРК „Рудар” и Рукометним савезом централне Србије, а под покровитељством Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!