Интензивирани инфраструктурни радови у Костолцу

Тренутно се истовремено одвијају радови на више локација у нашој општини, а разлог томе су настојања Града Пожаревца и Градске општине Костолац да у што краћем року  допринесу стварању бољих и квалитетнијих услова за живот грађана.

Уз општи и хронични недостатак паркинг простора, Градска општина Костолац настоји да уз преуређење и другачију организацију, грађанима омогући више паркинг места на новим и на старим локацијама. У току су радови на уређењу и асфалтирању простора за 55 паркинг места у улици Трг Братсва и Јединста у центру Костолца иза НЛБ Комерцијалне банке.

У костолачким насељима Канал, Колиште и Дидино насеље, завршено је асфалтирање улица које су биле приоритет. Како наглашава председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, радови ће бити настављени и надаље, како у поменутим насељима, тако и у осталим деловима Градске општине. До сада су асфалтиране Улице Милоша Обилића, други део, у дужини од 210 метара, Десанке Максимовић, први и други део, од 612 метара, Ивана Косанчића у дужини од 300 метара, Станоја Главаша 340 метара. Такође урађени су и тротоари поред НУР џамије на Каналу. У ишчекивању првих туриста код пристаништа Драгуљ, асфалтирaни су прилаз и велики паркинг простор. Средства су обезбедили Градска општина Костолац и Град Пожаревац.

У наредном периоду планира се асфалтирање улица у Петки и Кленовнику. У Петки: Љубомира Станковића, у дужини од 425 метара, и Пролетерска 480 метара. У Кленовнику: Милоша Обилића 210 метара и Фрање Клуза 130 метара.

 Такође у плану је асфалтирање још неколико улица у насељу Канал и то: Краља Милутина 180 метара, Светосавска 345 метара, Колубарска, први и други део, у дужини од 450 метара, као и улице Војводе Степе, Ђорђа Вајферта, Базенска, Бате Живојиновића, Павла Вујисића и Радоја Домановића.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!