Свечано прослављена слава Градске општине Костолац – Свети великомученик Прокопије

Данас је у Цркви Светог Максима Исповедника светом литургијом и благосиљањем славског колача обележена слава Градске општине Костолац – Свети великомученик Прокопије.

Светом литургијом је началствовао старешина Цркве Светог Максима Исповедника протојереј Дејан Лазаров уз саслужење свештенства Епархије браничевске.

Овогодишњи колачар славе била је заменица начелника Управе ГО Костолац, Ивана Ђорђевић, док је улогу колачара за наредну годину преузела секретар Скупштине Слађана Петрушић.

Бити колачар славе Св. Великомученика Прокопија представља изузетну част, не само зато што је Св. Прокопије од старине заштитник српских рудара и деце, већ и зато што је заштитник града Костолца, који њега слави као своју крсну славу. Овом приликом желим да се искрено захвалим на указаној части да будем овогодишњи колачар. Пошто је реч о свецу који је увек видео само оно најбоље у људима, колачар има и велику обавезу да пробуди све најбоље у себи, како би слава Костолца протекла у миру и достојанству. Нека је срећна слава свим Костолчанима са жељом да је и наредних година на овом светом месту прослављамо у још већем броју и оставимо је у аманет будућим генерацијама, рекла је заменица начелника Управе ГО Костолац, Ивана Ђорђевић

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!