Одржана традиционална манифестација „Шарено јаје срећу даје”

У сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу у Цркви Светог Максима Исповедника у Костолцу 30. априла одржана је манифестација „Шарено јаје срећу даје” у оквиру које је организовано такмичење у фарбању јаја. Циљ манифестације је неговање културе и обичаја нашег народа, као и промовисање породичних вредности, а пре свега да се најмлађи упознају са традицијом највећег хришћанског празника.

На традиционалном такмичењу у фарбању јаја, учествовало је 49 малишана узраста од 4 до 14 година.

Жири, кога су чинили председница ликовног удружења „Спектар“ Снежана Милошевић, свештеник Цркве Светог Максима Исповедника у Kостолцу Иван Филиповић, као и чланови Управног одбора Центра за културу Костолац Милена Ђапић и Иван Младеновић имао је тежак задатак, а награђени су следећи учесници:

– у категорији од 4 до 6 година, прво место освојила је Ђурђа Николић, друго место Матија Зарић, а треће Наталија Филиповић.

– прво место у категорији од 7 до 9 година, освојила је Неда Миленковић, друго место Мартина Спасић, а треће Давид Лончар.

– у категорији од 10 до 14 година, прво место освојила је Круна Ивић, друго место Софија Стевић, а треће је припало Даници Јовановић.

Награђенима су награде и дипломе уручили: члан Већа ГО Kостолац Рајко Пејовић и свештеник цркве Светог Максима Исповедника Иван Филиповић.

Центар за културу Костолац је обезбедио награде, а Црква Светог Максима Исповедника бројанице и крстиће свим учесницима, а иконе за прва три места у свим категоријама.

Спонзори манифестације су књижара „Школарац“ и Пицерија „Галија“. Организатор манифестације је Центар за културу „Костолац” у сарадњи са Црквом Светог Максима Исповедника, а покровитељ је Градска општина Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!